Техника

Матраци

Няма продукти в тази категория.

След проведена анкета сред 200 души, запитани от какво зависи добрият сън, 83% са отговорили, че всичко зависи от матраците. Колкото и различни да са хората, каквито и предпочитания в живота си да имат, матраците са неизменна част от ежедневието и еженощието, така че няма как да ги пренебрегваме. Точно поради тази причина от Top Market сме преценили, че в нашия сайт трябва да предлагаме колкото се може по-голямо количество матраци. Разбира се, с най-високо качество, с възмоно най-богат избор и с колкото се може повече подробности, за да може всеки клиент да е наясно какво си купува. И се оказа, че сме взели най-доброто решение, защото с течение на времето установихме, че клиентите купуват матраци, независимо дали обзавеждат ново жилище, дали просто го ремонтират или защото имат нужда да си осигурят добър и пълноценен сън. Какъвто и да е случаят, при нас се намират точните матраци.

Матраците са абсолютна необходимост за всеки дом

Матраците са абсолютна необходимост за всеки дом

Нали знаете, че хората могат да оцелеят и с най-малкото, стига да имат матраци, на които да спят. Това крайно схващане носи идеята, че матраците са много по-важни, отколкото ние си мислим. В Top Market ще откриете изумително разнообразие на матраци в целия смисъл на тази дума. Държим да ви обясним максимално подробно какво точно имаме предвид, защото сме сигурни, че всеки човек може да бъде спечелен за каузата, която сме подели, а именно - „За повече качествени матраци!“.

Откъде идват матраците

Откъде идват матраците

Всички ползваме матраци, всички знаем как изглеждат, но можем ли да обясним какво точно представляват? Едва ли. Затова сега ще ви разкажаем истинската история на матраците. Думата „матрак“ идва от арабското „matrah”, което буквално се превежда „място, на което е хвърлено нещо“, „да хвърлиш нещо“, а също така означава и „възглавница“. Кръстоносните походи всъщност са „виновни“ за това европейците да възприемат арабския метод на спане – върху възглавници на пода. Така, постепенно думата „матрак“ навлиза в Европа, а днес матраците са нещо, без което няма как да минем. В заключение можем да кажем, че матраците са натоварени със солидна историческа важност, затова трябва да ги уважаваме още повече.

Какво представляват матраците

Какво представляват матраците

Започваме от очевидното – матраците са изделия, подходящи за лежане и спане. Състоят се от две части – вътрешна и външна част. Вътрешната част на матраците може да е напълнена с различни материали – дунапрен, козина, памук, слама или пък метални пружини. Външната част на матраците може да е от вата или друг вид плат, покрит с подходящ здрав материал. В повечето случаи матраците са част от легло, но има хора, които предпочитат да поставят матрака директно върху земята. Първоначално матраците са пълнени с естествени материали като памук, пера, косми, слама. Съвременните матраци се различават от своите „прадеди“ и днес те по-често съдържат латекс или други полиуретанови материали, както и вътрешна част на пружини.

Какви материали има в състава на съвременните матраци

Какви материали има в състава на съвременните матраци

Както споменахме, съвременните матраци значително се различават от тези, използвани в началото. Сега за изработката на матраците се разчита на пенополиуретан, латекс и различни видове пяна – мемори, HR и HD пяна. Разбира се, в направата на съвременните матраци се използват и специални пружини „бонел“, както и покет пружини, които представляват пакетирани пружини. Ето и малко повече подробности за съответните материали в матраците: матраци от латекс: това е екологичен материал, който се извлича от каучукови дървета матраци от мемори пяна: това е материал, който „запомня“ извивките на човешкото тяло и така създава повече комфорт по време на сън матраци от HR и HD пяна: тези два вида високоеластични пяни притежават термочувствителни качества матраци от покет пружини: при тях всяка пружина е увита в специален „джоб“ от текстил. Единичните матраци може да имат средно по 360 пакетирани пружини, а двойните – около 720 пакетирани пружини.

Има три стандарта за размерите на матраци

Има три стандарта за размерите на матраци

Съществуват три основни стандарта за размери на матрака. Добре е да ги имате предвид, за да сте наясно, преди да направите вашата поръчка.

Българските стандарти за ширина/дължина са: 60 x 120/135; 70 x 140; 72 x 186/190/200; 82 x 186/190/200; 114 x 186/190/200; 120 x 186/190/200; 144 x 186/190/200; 164 x 186/190/200

Стандартите за ширина/дължина на ЕС са: 80 х 200; 85 х 200; 90 х 190/200; 100 х 190/200; 120 х 190/200; 140 х 190/200; 150 х 190/200; 160 х 190/200; 180 х 190/200; 200 х 200

А ето и какви са американските стандарти за ширина/дължина: 70 х 132; 97 х 190; 97 х 202; 120 х 202; 135 х 190; 152 х 202; 193 х 202; 183 х 212

С горните данни искаме да ви покажем колко различни размери матраци има на пазара. За да не се чудите какъв точно да си вземете, просто се свържете с нас и нашите специалисти ще ви помогнат с точния избор.

Как да изберем най-подходящите за нас матраци

Как да изберем най-подходящите за нас матраци

Да, матраците не са плодове и зеленчуци – човек да вземе първото нещо, което му попадне, а след няколко дни да излезе и да си купи отново. Изключително важно е да знаем кой е подходящият за нас матрак, как да го изберем, как да го поддържаме, как да го използваме правилно и така нататък. Затова смятаме, че е добре да ви обясним поне основните „условия“, които трябва да имате предвид, преди да си изберете матраци. Така ще намалите до минимум възможността за грешка и е много по-вероятно да сте доволни от матраците, които ще си закупите.

Първото и най-важно нещо при избор на матраци е удобството, което търсите и което ви предлага съответният продукт. Ако сте от хората, които предпочитат да спят на по-меко или пък са привърженици на по-твърдите матраци, то при всяко положение трябва да се ориентирате към предпочитания от вас вариант.

При матраците размерът е от значение! За да ви е наистина удобно, не е важно само колко е твърд или мек матракът, а и каква свобода на движение ви дава. Хубаво е да имате повече пространство, за да се чувствате колкото се може по-комфортно по време на сън.

Преди да разглеждате матраци, анализирайте какъв начин на живот водите. Ако по принцип имате проблеми със съня, имате нужда от специален матрак. Ако спите малко и сте много активна личност, то матраците, подходящи за вас, са съвсем различни. Важно е да помислите точно от какво имате нужда, а след това да се насочите към матраците, които „работят“ конкретно за вас. Не се примирявайте с матраци с ниско качество. Когато говорим за инвестиция, чиято отговорност е нашият сън, няма как да правим компромиси. Обърнете внимание на използваните материали и гаранционния срок на матрака.

Как да се грижим за новите си матраци

Да речем, че едно от притесненията ви да се сдобиете с нови матраци е обвързано с това, че не знаете как точно да се грижите за тях. Впрочем, това не е никак маловажно, но и не бива да ви притеснява прекалено много – никой не се е родил научен. Поддръжката на един матрак може да удължи живота му, а небрежните грижи могат да скъсят съществуването му. Толкова е логично, а колко малко хора се замислят над тези неща. За да сте сигурни, че вашите матраци по-дълго време ще запазят качествата си и ще са ви полезни, то е добре да знаете как да се грижите за тях. Ето ви някои основни съвети, които ще са ви от помощ:

  1. След като вече новите ви матраци са пристигнали у вас и вие сте ги разопаковали, е необходимо да им дадете няколко часа, в които да се проветрят добре. Когато започнете да ги използвате редовно, всяка сутрин проветрявайте помещението, в което спите, за да може по този начин влагата, която се е събрала в матраците, да изчезне, те да изсъхнат и отново да бъдат готови за употреба.
  2. Използвайте вашите матраци само по предназначение. Не е добре децата да скачат върху тях, например.
  3. Добре е да се сдобиете с протектор за матраци. Така ще запазите повърхността им чиста.
  4. Ако все пак забележите, че матраците ви са замърсени, не ги чистете с препарати и химикали. Така рискувате да ги унищожите. Най-добрият начин, по който можете да почистите вашите матраци, е с помощта на прахосмукачката.
  5. Избягвайте мокренето на матраците. Ако това все пак се случи, постарайте се да ги изсушите – занесете ги на проветриво място, например. Влага, която стои в матраците дълго време, рискува да се превърне в мухъл.
  6. Гледайте да не прегъвате прекалено много матрака.
  7. Имайте предвид, че срокът на годност на съвременните матраци е до 10 години. Затова и по-дългото ползване не е препоръчително най-малкото от хигиенна гледна точка.

Знаете ли, че...

Знаете ли, че...

Всеки човек сънува, независимо на какви матраци спи. Прекарваме около 1/3 от живота си в спане и лежане. Сега разбирате ли защо матраците са толкова важни? Световният рекорд за най-дълго време без сън е 11 дни. За тибетските монаси се говори, че могат да спят прави, но ние смятаме, че ако се снабдят с качествени матраци, едва ли ще издържат на изкушението и ще си легнат. Липсата на сън може сериозно да повлияе на правилната ви преценка и да забави реакциите ви. Затова не пренебрегвайте хубавите матраци – те са един от основните източници на качествен сън. Жените сънуват повече кошмари от мъжете. Е, това няма общо с нашата тема за матраците, но решихме, че е добре да научите този факт. Броенето на овце и други животни не помага за заспиването. Ако матраците, на които спите, не са качествени, то може да ви се наложи твърде дълго да броите, за да може да ви доскучае достатъчно и да ви е доспи. Всичко в живота може да ви омръзне, но добрите матраци – никога. Матраците в Top Market са с изключително високо качество и на най-добри цени.

В Top Market разполагаме с всички видове матраци

В Top Market разполагаме с всички видове матраци

Това ще рече, че при нас ще намерите двулицеви, еднолицеви, топ и детски матраци, а също така основи и аксесоари към тях. Или с други думи – всичко, което ви е необходимо, ще откриете при нас и то поднесено с максимално подробна информация. За да сме сигурни, че ще изберете точно онези матраци, които са най-подходящи за вас, сега ще ви разясним разликите във видовете, които предлагаме: каква е разликата между еднолицевите и двулицевите матраци: Логично е всички да си мислят, че двулицевите матраци просто имат две лица. Това е така, но не е всичко. Освен че, очевидно, притежават две лицеви страни, двулицевите матраци работят едновременно и с горната и с долната си част, като това ги прави ортопедични и анатомични. какво представляват топ матраците: Най-грубо казано, топ матраците са мини матраци. Те са от 3 до 5 пъти по-тънки от стандартните. Често клиенти, които в момента са възпрепятствани от финансова гледна точка, избират топ матраците. Най-евтините варианти са пълнени с дунапрен, а има и с мемори пяна, латекс и т.н. Тези мини матраци се поставят върху старите и така възвръщат комфорта при спане.

Как да изберете най-подходящите за вас матраци през сайта на Top Market

Как да изберете най-подходящите за вас матраци през сайта на Top Market

Чрез следващите редове ще се опитаме да ви преведем през всички „тайни пътеки“ на нашия сайт, които ще ви дадат възможност да изберете най-добрите матраци изключително лесно и бързо. Най-важното нещо е, че можете да избирате между различните ни категории в секция „Матраци“ - двулицеви, еднолицеви, топ, детски матраци, основи и аксесоари. В зависимост от това какъв точно артикул търсите, вие имате възможност да отидете в онази категория, която ви е нужна. Под опцията „Категории“ ще откриете опцията „Производител“. Тъй като работим с различни производители на матраци, предлагаме на нашите клиенти да изберат дали да разглеждат продукцията само на една фирма или да имат на разположение всички артикули. Следващата възможност, намираща се отново по вертикала, е изключително важна за всеки клиент, решил да се сдобие с нови матраци. Става въпрос за категория „Гаранция“. Избирайки едно от полетата, вие ще ограничите показването на матраци спрямо гаранционния срок, който е даден от техния производител. Следва любимата ни категория „Подарък“. Чрез нея вие ще попаднете на онези матраци в нашия сайт, които вървят със специален подарък към тях. Разбира се, можете да избирате и от какъв материал да бъдат изработени матраците, като отново разнообразието в нашия сайт е завидно. За финал, но не и на последно място по важност, идва цената. Както за всички артикули в Top Market, и при матраците всеки клиент може сам да определи най-ниската и най-високата стойност (според личните му финансови възможности и предпочитания), в които да се „ограничи“ търсенето. Така клиентът ще вижда само онези матраци, които действително може да си закупи веднага.

Вече сте си харесали матраци от Top Market? Ето какво следва да направите

Вече сте си харесали матраци от Top Market? Ето какво следва да направите

След като вече сте си харесали матраци от нашия сайт, кликнете върху изображението им и пред вас се откриват нови и важни подробности. Много е важно, преди да поръчате матраци, да измерите добре какъв размер ви е необходим. По-горе ви показахме какви са различните стандарти, така че имате всички необходими цифри, по които да се ориентирате. След като разберете какъв размер трябва да са новите ви матраци, изберете го от падащото меню под цената на артикула. Освен различните размери, ние ви даваме колкото се може по-подробна информация относно материалите, които са използвани за изработването на матраците. Смятаме, че това е важно, защото искаме нашите клиенти да са възможно най-добре осведомени за всеки артикул, който разглеждат в Top Market.

Как можете да платите за вашите нови матраци

Как можете да платите за вашите нови матраци

Както си пожелаете. Да, даваме възможност на нашите клиенти да платят за новите си матраци по онзи начин, който е най-удобен за тях. Опциите са по банков път, чрез кредитна или дебитна карта или чрез наложен платеж. Ако пък бихте искали да разсрочите плащането си, имате и тази възможност. Работим с три банки, чиито условия можете да сравните и да изберете кой вариант ви допада.

Колко струва доставката на матраци от Top Market

Колко струва доставката на матраци от Top Market

При нас доставката е безплатна, така че изобщо не бива да мислите за допълнителна финансова тежест. Освен че новите ви матраци ще ви бъдат доставени абсолютно безплатно, вие можете да изберете и куриер от коя фирма да го стори. Както виждате, нашата компания дава пълна свобода на своите клиенти, за да може не само да спечели доверието им, но и да ги убеди, че и матраците, и всички останали артикули, предлагани в сайта на Top Market, са на високо качество и на най-добри цени.

Имате въпроси относно матраците? Свържете се с нас!

Ние от Top Market сме готови винаги да помогнем на нашите клиенти, ако те имат затруднения с поръчката си на матраци. Въпреки че сайтът ни е направен максимално интуитивно, понякога човек има нужда да попита нещо или просто да получи уверение, че действията му са правилни. Специалистите от Top Market са винаги на ваше разположение. Ако имате въпроси или просто се нуждаете от съвет относно нашите матраци или друг артикул от онлайн магазина ни, не се колебайте да се свържете с нас. Ето и как: За отдел Мебели: телефон: 0899 92 57 41, e-mail: mebeli@topmarket.bg, а можете и да ни търсите на Skype: topmarket-mebeli. Ако въпросите ви са свързани с артикул от отдел Техника, то контактите са следните: телефон: 0893 51 20 36, e-mail: sales@topmarket.bg и Skype: topmarket.bg.

Както казва швейцарският журналист, есеист и белетрист Макс Фриш: „Сън – това е най-далечната страна, която съществува на света“. Осигурете си качествен сън чрез нашите матраци още сега и не след дълго ще се убедите, че ако човек вложи в подобрението на съня, той всъщност подобрява здравето и живота си. Разгледайте матраците в Top Market и направете първата крачка към качествения живот!

Матраците са абсолютна необходимост за всеки дом

Откъде идват матраците

Какво представляват матраците

Какви материали има в състава на съвременните матраци

Има три стандарта за размерите на матраци

Как да изберем най-подходящите за нас матраци

Как да се грижим за новите си матраци

Знаете ли, че...

В Top Market разполагаме с всички видове матраци

Как да изберете най-подходящите за вас матраци през сайта на Top Market

Вече сте си харесали матраци от Top Market? Ето какво следва да направите

Как можете да платите за вашите нови матраци

Колко струва доставката на матраци от Top Market

Имате въпроси относно матраците? Свържете се с нас!