Техника

Вентилатори

ФИЛТЪР
Сортирай по: Покажи
42
13 продукта

Можете да се спасите от лятна топлина в дома или офиса по различни начини: да инсталирате климатик или да си купите вентилатор. Вторият вариант е по-привлекателен от гледна тона на цената, лекотата на инсталиране, компактност и висока мобилност.
Когато избирате вентилатор трябва да вземете предвид няколко основни момента.
Предимствата на вентилатора са очевидни: той струва много по-малко от климатика, не изисква специализирани умения за инсталиране и може да работи, дори когато прозорците са отворени, за да влиза чист въздух в помещението. В допълнение, вентилаторът винаги може да бъде преместен от една стая в друга и не само. Може да го вземете с Вас дори когато отивате на почивка или къмпинг.
Изборът на вентилатор може да се основава на две основни характеристики: способността му да циркулира въздуха и нивото на шума му.

Други важни параметри:

Мощност на уреда.

По този критерий вентилаторите могат да бъдат разделени на няколко групи:
Малка мощност - до 30 W (обикновено настолни модели);
средна мощност - от 31 до 50 W;
висока мощност - от 51 до 100 W.
Има и модели с мощност над 100 W.
Заслужава да се има предвид, че колкото по-висока е силата на устройството, толкова по-силен е потокът на въздуха, нивото на шума и има по-голямо потребление на енергия.
Препоръчваме ви да избирате модели, които имат контрол на скоростта на потока. Средният брой скорости е 2-4, но има и модели с голям брой опции за избор.

Ниво на шума

Един от проблемите при закупуването на евтини вентилатори е шума, който се произвежда, когато охлаждащо устройство работи. В края на краищата, ако устройството работи силно, то ще Ви дразни и може дори да наруши здравословния сън. Именно затова трябва да проверите този параметър преди да закупите вентилатор.
Съвет на специалистите: Не купувайте устройства с ниво на шум повече от 30 dB, особено ако в семейството има малки деца.

Функционалност

Много устройства имат не само охлаждаща функция. Например, в комплекта може да бъде включено дистанционно управление, таймер, въздушна йонизация и др.

Управление

Навигация на сензора или бутон. Дисплеят опростява живота на купувача. Показва всички функции, които работят в момента.

Допълнение:
Днес някои модели, в допълнение към въздушната вентилация, имат и друга функция – йонизация. Такива устройства комбинират функциите на две устройства наведнъж. Смята се, че отрицателните йони имат благоприятен ефект върху здравето.
Същото се отнася и за функциите за овлажняване. Тази техника има сензор, който определя влажността на въздуха. Веднага след като индикаторът спадне на определено ниво (60% се считат за правилни и най-полезни), системата за овлажняване автоматично се включва.