Техника

Абсорбатори

ФИЛТЪР
Сортирай по: Покажи
42
211 продукта

Редица проучвания показват, че готвенето без подходяща вентилация е една от причините за лошото качество на въздуха в помещенията, което може да повлияе негативно на Вашето здраве. Именно затова изборът на качествен абсорбатор за кухнята е от особено значение.

Представяме Ви няколко предимства на абсорбаторите, които ще Ви убедят, че наистина имате нужда от този уред вкъщи:

  • Подобрено качество на въздуха. Може би най-важната работа на аспиратора/абсорбатора е да се подобри качеството на въздуха в кухнята. Тези уреди са предназначени да премахват миризми, дим, мазнини и други замърсители, които се освобождават във въздуха при готвене. Замърсеният въздух се всмуква през моторизиран вентилатор, като излиза навън или се филтрира и пренасочва. В допълнение, абсорбаторите помагат за предотвратяване на отравяне с въглероден оксид. Проучванията показват повишени нива на въглероден оксид в кухните, причинени от използването на печката, без наличието на този уред.
  • Осигурява по-приятна среда в кухнята. При готвенето се отделя много топлина, което не е никак приятно, особено ако прекарвате много време в кухнята.
  • Още една голяма полза от абсорбаторите е премахването на излишната топлина и пара, осигурявайки по-приятна среда за готвене за майстор-готвача и останалата част от семейството.
  • По-малко миризма в кухнята. Нищо не мирише по-хубаво, особено когато сте гладни, от току-що приготвена вечеря. Въпреки това, различните миризми могат да се задържат дълго след като храната е готова.
  • Рибата може да бъде любимото ястие  на Вашето семейство, но това не означава, че искате къщата Ви да мирише на риба за с часове или дори дни наред. Наличието на качествен абсорбатор помага да се отървете от неприятни миризми, което допринася за повече свежест в дома Ви.
  • По-лесно почистване. Без абсорбатор в кухнята,  излишната влага и парата от готвене може да създаде лепкав филм, който е трудно да се почисти. Всяка домакиня знае колко неприятно е това. Използването на добър абсорбатор ще Ви помогне да предотвратите досадното натрупване на мазнини и да намалите времето за почистване наполовина. Правилната вентилация също помага за предотвратяване на растежа на бактериите и мухъл, което е голям плюс, особено за хора с алергии или астма.
  • Някои модели предлагат допълнително осветление за приготвяне на храна и готвене. Правилното осветление също прави почистването по-лесно и осигурява отстраняване на мръсни петна, която може да се види трудно. Осветителните характеристики могат да варират от основни до най-съвременни, в зависимост от това кой модел избирате.
  • Добра инвестиция. Експерти по недвижими имоти са единодушно - ако някой ден решите да продавате апартамента си, уверете се, че кухнята Ви е съвременна. Атрактивната кухня с модерни уреди добавя голяма стойност за препродажба за Вашия имот.
  • Инвестирането в абсорбатор не само ще подобри вида и усещането на Вашата кухня, но и ще увеличи стойността на Вашия дом.
  • Повече стил в кухнята. Съвременните модели абсорбатори са не само практични, но също така могат да бъдат стилно допълнение към Вашата кухня. В сайта ни ще откриете голямо разнообразие от модели с различни характеристики и дизайни, с гарантирано качество. Изберете този уред, който пасва най-добре на Вашия бюджет, кухненско пространство и личен стил.