Техника

Фризери

ФИЛТЪР
Сортирай по: Покажи
42
74 продукта

Повечето хора днес имат фризер в дома си и те намират тази част от кухненското оборудване за необходимост, а не за лукс. Това важи с пълна сила за големи семейства.

Животът ни става все по-натоварен и по-зает и осъзнаваме, че нямаме почти никакво време, което да посветим на готвенето и пазаруването. Тук на помощ идва фризерът.

Замразяването е един от най-добрите методи за дългосрочно съхранение на продукти. В замразено състояние месото, зеленчуците, плодовете и още много продукти запазват вкуса и хранителните си свойства за дълго време. Именно затова много хора имат нужда не само от хладилник, но и от фризер в своя дом. Вече все по-предпочитан вариант е фризерът да се закупи отделно, което позволява съхранението на по-голям обем продукти. В нашия магазин ще намерите разнообразни модели фризери, с високо качество, на отвърдени марки. Те се различават по размери, обем и функции, като може да изберете модела, който най-много отговаря на Вашите предпочитания и нужди.

Защо се нуждаете от фризер

Фризерът се различава от хладилника по факта, че храната не се охлажда, е се поддържа замръзена за дълго време. Инсталацията има няколко режима на замръзване - винаги можете да изберете този, който да запази качествата на храната. Има редица предимства за това да притежавате фризер в дома си и те се отнасят главно до спестяване на време и пари.
- Може да пазарувате повече продукти, които да съхранявате дълго време във фризера. Благодарение на това ще имате повече време, за да свършите други неща и да обърнете повече внимание на семейството си.
- Още едно предимство е, че може да готвите големи количества храна, която да съхранявате добре опакована във фризера. По този начин спестявате време и разходи за енергия.
- Ако имате неочаквани гости, винаги ще можете да ги посрещнете както трябва и да им приготвите бързо вечеря.
- Пресните плодове и зеленчуците също могат да бъдат замразени, така ще може да си похапвате от тях през цялата година, а не само когато им е сезонът.

Избор на фризер

Ако решите да закупите фризер, ще трябва да се уверите, че сте избрали правилния модел за нуждите на цялото семейство. По принцип има две основни съображения, когато става въпрос за вземане на решение какъв тип фризер да изберете – обемът (който зависи от броя на членовете на семейството) и вида и големината на фризера (според това колко място имате вкъщи). За един човек, комбинация хладилник-фризер може да е перфектна, но ако имате голямо семейство ще се нуждаете от по-голям фризер. Ако замразявате много пресни продукти от Вашата градина или купувате големи количества храна, също ще се нуждаете от по-голям модел, отколкото ако просто трябва да замразите готовите ястия или зеленчуци от супермаркета.

Разходи

Знаете ли, че всъщност електроенергията, която изразходва фризерът, е по-малко, отколкото хладилникът или комбиниран хладилник-фризер? Заедно хладилник и фризер ще съставляват около 11% от годишното Ви потребление на електроенергия, като 7% от тях е от хладилника. Също така, преди да изберете модел, е важно да проверите степента на енергийна ефективност на фризера, тъй като това също ще окаже влияние върху сметката за електроенергия.

Защо се нуждаете от фризер

Избор на фризер

Разходи