Техника

Микровълнови фурни

ФИЛТЪР
Сортирай по: Покажи
42
78 продукта

Микровълновата фурна е уред, който е част от почти всяка кухня – с нейна помощ може да подготвите, загрявате, размразявате продукти без ненужни трудности. В допълнение, някои опции Ви позволяват да разгърнете въображението си и да създавате различни, дори сложни ястия, а не само да затопляте супата и пастата. Модерните печки са оборудвани с най-новите функции и режими. Ако по-рано микровълновата фурна се използваше само за размразяване, нагряване и готвене на прости ястия, сега това не е така.
Когато става въпрос за микровълнови фурни, могат да бъдат разграничени няколко основни полезни качества:
Компактност. Те не заемат много място – подходящи са дори и за малка кухня.
Повечето функции са автоматизирани - можете да изберете програмата, която Ви е нужна и да оставите ястието да се готви, а през това време да приготвите салатата, например.
Техниката осигурява бързо, ефективно размразяване без загуба на витамини и полезни свойства.
В микровълновата фурна се готви без добавяне на мазнина - голям плюс за любителите на здравословната храна.
По време на готвенето, храните не изгарят. Поради липсата на отворен огън, устройството не загрява въздуха, за разлика от газовите плочи.
Микровълновите фурни представляват по-малко риск от изгаряния, когато се използват. Те загряват храната, но остават студени, за разлика от други видове уреди за готвене
Готвенето в микровълнова фурна (в сравнение с печенето във фурната или пърженето) елиминира образуването на катрани, които са канцерогенни, поради по-ниската температура на готвене.
Поради намаленото време за приготвяне на ястия в микровълновите фурни, се запазват повече хранителни вещества, защото те не са унищожени чрез продължително готвене.
Спанак запазва почти всички свои витамини и минерали когато се приготвя в микровълнова печка, докато губи около 77%, когато се приготвя на конвенционална печка.
Микровълновата фурна използва по-малко енергия от готварска печка
Микровълновите фурни също са много по-лесни за почистване от традиционните фурни.
Фурната се изключва автоматично. Има опция да настроите продължителността на гответе,  така че не е нужно да се притеснявате, че ще оставите уреда без надзор.
Независимо дали искате да печете, размразяване, готвите или загрявате храна, микровълновата фурна ще Ви даде най-добри резултати. Ако Ви предстои избор, съветваме Ви да обърнете внимание на няколко важни момента:
Капацитет - това е най-важното нещо, за което трябва да помислите, когато купувате микровълнова фурна. Това е количеството храна, която фурната може да побере и обикновено се определя в литри. Когато избирате микровълнова фурна, трябва да се ръководите от размера на Вашето семейство. Ако то е голямо, хубаво е да изберете фурна с по-голям капацитет.
Цена - цената на микровълнова фурна може да варира в зависимост от размера, качеството и наличните функции. Това означава, че трябва да обмислите всички тези неща, за да сте сигурни, че тя отговаря на Вашите изисквания.
Дизайн - трябва да потърсите модел, който съвпада с дизайна на Вашия дом. Отново проверете използваните материали, защото те определят цялостното изпълнение на устройството. Микровълновите фурни от неръждаема стомана са най-добрите, защото този материал разпределя топлината равномерно на устройството. Също така са по-издръжливи от други модели.
Характеристики – освен дизайна и капацитета на фурната, нужно е да обърнете внимание на предлаганите функции.
Auto-Cook- с тази функция можете да приготвите различни ястия, без да прекарвате много време. Трябва само да изберете вида на хранене и времето, от което се нуждаете за приготвянето й.
Таймер - таймерът Ви позволява да зададете време за печене, притопляне или размразяване. Тази функция е много полезна, защото Ви позволява да правите други неща, докато храната се приготвя.
Безопасност - ако имате малки деца във Вашия дом, трябва да се уверите, че фурната е оборудвана с тази функция.