Техника

Перални машини

ФИЛТЪР
Сортирай по: Покажи
42
91 продукта

Пералнята – днес тази машина е неразделна част от дома на всеки човек. Тя е неизменен помощник в грижите за нашите дрехи, бельо, както и домашния текстил.

Историята на създаването на пералнята е много интересна. Първите перални машини се появяват преди повече от 100 години. Теса били изключително несъвършени, но въпреки това улеснявали поне малко работата на домакинята. В началото на миналия век в света се появява първата електрическа пералня, която значително улеснява човешкия труд.

С течение на времето се появяват все повече видове перални машини.

Именно заради голямото разнообразие днес, много хора, виждат затруднения в избора на пералня машина. Преди да закупите този изключително нужен уред, трябва да вземете решение какъв ще бъде Вашият бюджет, къде ще бъде инсталиран и какъв модел ще Ви е от полза.

Обърнете внимание на следните характеристики, когато избирате пералня:

Местоположение

Първото нещо е да се определи къде ще поставите пералната машина. От това директно зависят и нейните размери. Моделите, които са с по-голям размер с прозрачна врата, са подходящи за просторна баня и за малки площи на стаята.

Вид на пералнята

Пералните машини се разделят на автоматични и полуавтоматични. Първите могат да работят напълно самостоятелно - потребителят трябва само да избере програмата. Такива са повечето модели, които се предлагат на пазара. Нужно е само да поставите мръсните дрехи в пералнята, да добавите препарат и да стартирате програмата. Всичко останало ще го свърши тя сама.

Автоматичните перални са оборудвани с десетки програми и могат да се справят с измиването на всякакви тъкани, включително и деликатни. Те имат и допълнителни функции - почистване на барабана, настройка на температурата на пране, регулиране на скоростта на въртене, отстраняване на петна, измиване на вълна, отсрочен старт, контрол на пяна, контрол на дисбаланса, измиване на детски дрехи, бяло пране, еко пране и много други.

Важен критерий за семействата, където има активни деца, е способността да се блокира от непланирано включване. През последните години пералните машини със сушене стават все по-популярни - такива комбинирани модели Ви позволяват да закупите само едно устройство вместо две, което е особено важно в условията на ограничено пространство. Но освен това функцията на сушене също ще бъде полезна, ако апартаментът е по-малък, както и през зимата, когато дрехите на балкона съхнат много бавно.

Основните разлики между комбинираната пералня със сушилня и обикновените модели е наличието на допълнителен нагревателен елемент. Той е отговорен за отоплителния въздух, който след това влиза в резервоара. Принципът на работа на устройството е прост: нагрят въздух преминава през влажната тъкан и абсорбира влагата, която впоследствие се кондензира в специален резервоар. В същото време барабанът при ниска скорост се върти последователно в различни посоки - това Ви позволява да осигурите равномерно сушене. Разбира се, можете да закупите отделна сушилна, която ще има широк спектър от функции, но трябва да имате необходимите условия и място за съхранение.

Всички любители на модерните технологии също ще харесат перални машини с възможност за стартиране чрез специално приложение, инсталирано на смартфона.

В нашия сайт ще откриете разнообразни модели перални машини, които се отличават с гарантирано качество и функционалност. Подбрали сме уреди на известни, доказали се марки. Предлагаме пълно съдействие при избора на пералня машина, за да направим пазаруването лесно и приятно.