Техника

Климатици

ФИЛТЪР
Сортирай по: Покажи
42
111 продукта

В съвременния свят е трудно да си представим да живеем без климатик. Този уред е неизменна част от почти всеки дом.
И като добавим това, че много модели работят както на охлаждане в горещо време, така и на затопляне в студено, със сигурност може да кажем, че климатикът си е необходимост.
Нека разгледаме основните предимства на климатиците:
След закупуване и инсталиране на климатична система без значение в къща или апартамент, за потребителя се отварят различни положителни възможности.
Контрол на температурата в стаите - комфорт
Климатикът Ви позволява да решите каква ще бъде поддържаната температура в помещението, независимо от естествените условия - да се инсталира и поддържа температурата на такова ниво, в което ще се чувствате добре. Без значение, че навън е студено и вали, на Вас ще Ви е приятно у дома и ще Ви е топло.
Намаляване на влажността на въздуха на закрито
Както знаете, колкото по-високо е нивото на влагата във въздуха, толкова по-трудно се прехвърля топлината. Съвременните разделени системи имат функцията на изсушаване на въздуха, което значително допринася за затоплянето на стаите до температура, комфортна за Вас. Такива климатици са подходящи за по-студени апартаменти или къщи.
Чиста къща, без прах и насекоми
Ако имате климатик в стаята, тогава не е необходимо да отваряте прозорците, за да създадете комфортен климат. Това е голям плюс, особено през лятото, когато има нашествие от най-различни насекоми, които сякаш ни дебнат да отворим за малко прозорците и да влязат в дома ни. Ако имате климатик, ще ги отваряте по-рядко, което ще Ви спаси от натрапниците. Също така, ще сте защитени от попадане на прах в стаята.
Почистване и подобряване на качеството на въздуха
Вече все повече модерни климатици имат различни филтри за пречистване на въздуха от прах, бактерии, кърлежи и т.н.
Спестяване в потреблението на електроенергия
От дълго време не е новина, че климатикът може да работи както на охлаждане, така и да отоплява. Това се дължи на високоефективните топлинни помпи, които хабят до 80% по-малко електричество, отколкото всяка друга форма на електрическо отопление (радиатори, електрически печки и др.).
Независимо отопление
За разлика от централната отоплителна система, климатикът може да бъде активиран по желание на клиенти в даден момент. Така че, може да отбележим още един плюс -  способността да се контролира самостоятелно и да се регулира температурата на закрито.